Vargyas szoros túra sajtkóstolással

1 Day

A Homoródalmási körtúrán a biciklizést egy kis sétával megszakított barlanglátogatás fűszerezi, majd helyi termelők vezetnek be a homoródalmási kézműves sajtok világába.

Meredek sziklafalak, hűvös hegyi patakok, barlangok és helyi sajt. A Homoródalmási körtúrán a biciklizést egy rövid sétával szakítjuk meg. A Vargyas szoroson végigsétálva eljutunk az Almási (Orbán Balázs) barlanghoz. Majd helyi termelők vezetnek be a homoródalmási kézműves sajtok világába.

A cseppkőbarlang és a 3 kilóméter hosszú Vargyas völgye sok kis meglepetéssel és gyönyörű tájjal várja az arra látogatókat. A túra Kirulyfürdőről indul, innen a Vargyas szoros bejáratáig tekerünk. amit gyalogszerrel fogunk bejárni. A több mint száz kisebb-nagyobb barlanggal büszkélkedő szorost a Hargita-hegységből eredő Vargyas-pataka alakította ki, áttörve az itt található mészkőtömbön. Sétánk az Almási-barlangig vezet, mely a szurdokban a legnagyobb és legismertebb. A séta után homoródalmáson helyi sajt és bortermelők házához látogatunk el, ahol mindenki megízlelheti az általuk készített finomságokat.

Az ár tartalmazza

  • elektromos kerékpár, sisak, fényvisszaverő mellény
  • túravezetés
  • sajtkóstolás

Az ár nem tartalmazza

  • évszaknak megfelelő öltözet (technikai ruházat, esőkabát)
  • ellátmány egy napra (szendvicsek, rágcsálnivaló, ivóvíz)